Příprava
Připravíme si dortovou formu o průměru 20cm. Sušenky rozdrtíme, máslo rozpustíme a promícháme v těstíčko. Hmotu natlačíme na dno dortové formy a dáme tuhnout do lednice.
Připravíme si borůvkové pyré. Borůvky s cukrem dáme do rendlíky a přivedeme k varu. V případě potřeby můžeme přidat trochu vody a vaříme asi 10 minut. Borůvky přepasírujeme přes jemný cedník. Hotové borůvkové pyré si rozdělíme do tří mističek v poměru 4:2:1 (4 lžíce, 2 lžíce, 1 lžíce)
Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem do hladkého krému. Následně po lžících zašleháváme tvaroh. V druhé misce vyšleháme šlehačku a zlehka vmícháme do tvarohového krému. Tvarohový krém rozdělíme na tří části o váze cca 300 g.
Na první patro krému si připravíme 3 plátky želatiny. Dáme je do studené vody a necháme cca 5 minut nabobtnat. Ohřejeme si borůvkové pyré se čtyřmi díly a vložíme do něj vymačkanou nabobtnanou želatinu. Mícháme dokud se želatina zcela nerozpustí. Ihned přidáme 2 lžíce tvarohového krému a metličkou rozmícháme. Tuto borůvkovou směs nalijeme do zbytku tvarohového krému a metličkou opět rozmícháme do hladka. Krém nalijeme na sušenkový základ a dáme do lednice na 2 hodiny vychladit.
Na druhé patro krému si připravíme 2 plátky želatiny, borůvkové pyré se dvěma díly a druhou část krému. Postupujeme stejným způsobem jako u prvního patra. Krém nalijeme na ztuhlé první patro a dáme opět vychladit na dvě hodiny.
Na třetí patro krému si připravíme také 2 plátky želatiny, borůvkové pyré z jednoho dílu a třetí část tvarohového krému. Postupujeme stejným způsobem jako u předešlých pater. Krém nalijeme na druhé patro a dáme vychladit ideálně přes noc.
Ostrým nožem odřízneme dort od formu a formu sundáme. Dort dozdobíme malinami a borůvkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář