Bramboračka se sušenými houbami

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramboračka je sytá polévka, kterou můžete podávat jako chutnou teplou večeři. Její příprava není složitá a suroviny máte většinou doma.

Ingredience

  • 4 brambory
  • 3 mrkve
  • 3 kořenové petržele
  • 1/3 celeru
  • 40 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • hrst sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Příprava

Sušené houby zalijeme trochou horké vody a necháme změknout.

Mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na zhruba stejné kousky o velikosti cca 1 cm.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel a lehce orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme 1,25 l horké vody a dobře promícháme. Přidáme nakrájené brambory, utřený česnek a houby i s vodou, ve které se máčely. Vaříme do změknutí zeleniny. Ochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept