Příprava
Brambory (uvařené nebo syrové) nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.
Brambory můžeme uvařit vcelku se slupkou, teplé oloupat, nebo nemusíme. Pokud je vařit nebudeme musíme počítat s tím, že budeme muset déle vařit samotné halušky.
Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.
Propasírujeme ho přes cedník na halušky, nebo ho seškrabujeme nožem z prkénka, přímo do vroucí osolené vody a několik minut vaříme.
Uzenou rolku nakrájíme na kostičky, rozehřejeme sádlo/olej, přendáme do pánve uzené, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, a podusíme 10-15 minut. Hlídáme množství tekutiny, popř. podlijeme vodou/nálevem ze zelí.
Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je.
Halušky promícháme se zelím a podáváme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář