Nadýchané bramborové knedlíky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika

Ingredience

  • 70dkg brambory
  • 20dkg hrubá mouka
  • 1 vejce
  • špetka soli

Příprava

Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a propracujeme.

Uválíme z těsta válečky - knedlíky (3ks)/nebo kuličky.

Vodu ve velkém hrnci osolíme a přivedeme k varu. Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10 - 12 minut.

Po vyjmutí z vody hotové knedlíky propícháme špejlí, aby se nesrazily.

Tip na závěr : Já osobně vařím knedlíky 6 minut na jedné straně a pak je otáčím. V případě kuliček je v polovině času opatrně zamíchám.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept