Bramborové šišky se špenátem a krůtími medailonky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Šíšky, či škubánky lze podávat jak naslano, tak na sladko.

Ingredience

  • 500g uvařených brambor
  • 250g hrubé mouky
  • sůl, pepř
  • 500g listového špenátu
  • 1 cibule
  • česnek
  • mléko
  • 500g krůtí medailonky
  • olej
  • grilovací koření

Příprava

Nejprve si připravíme bramborové šišky.

Brambory vařené den předem jemně nastrouháme a smícháme s hrubou moukou.

Těsto osolíme a na pomoučeném vále dobře propracujeme.

Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na deset koleček.

Utvoříme šištičky a vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Od té doby počítáme ještě tři minuty varu a šišky scedíme.

Před podáváním je ještě osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje, do zlatova ze všech stran.

Špenát spaříme vroucí vodou a necháme oschnout. Poté ho nasekáme a promícháme s česnekem, utřeným se solí.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, osmahneme na ní cibuli nadrobno, přidáme špenát, podlijeme mlékem a vyklepneme jedno vajíčko. Pozor na připalování. Až se mléko odpaří a vajíčko zatáhne, špenát je hotový.

Na pánev nalijeme trochu oleje, rozpálíme. Krůtí medailonky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením z obou stran. Naklepeme klouby a přemístíme maso do pánve. Necháme ho zatáhnout z obou stran, podlijeme vodou, stáhneme plamen a necháme maso dodělat. Průběžně otáčíme.

Všechny komponenty jsou hotové, můžeme podávat.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept