Příprava
Nejprve si připravíme bramborové šišky.
Brambory vařené den předem jemně nastrouháme a smícháme s hrubou moukou.
Těsto osolíme a na pomoučeném vále dobře propracujeme.
Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na deset koleček.
Utvoříme šištičky a vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Od té doby počítáme ještě tři minuty varu a šišky scedíme.
Před podáváním je ještě osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje, do zlatova ze všech stran.
Špenát spaříme vroucí vodou a necháme oschnout. Poté ho nasekáme a promícháme s česnekem, utřeným se solí.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, osmahneme na ní cibuli nadrobno, přidáme špenát, podlijeme mlékem a vyklepneme jedno vajíčko. Pozor na připalování. Až se mléko odpaří a vajíčko zatáhne, špenát je hotový.
Na pánev nalijeme trochu oleje, rozpálíme. Krůtí medailonky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením z obou stran. Naklepeme klouby a přemístíme maso do pánve. Necháme ho zatáhnout z obou stran, podlijeme vodou, stáhneme plamen a necháme maso dodělat. Průběžně otáčíme.
Všechny komponenty jsou hotové, můžeme podávat.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář