Bramborovo-bryndzové placičky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Co se zbytkem vařených brambor? Zkuste báječné bryndzové placičky.

Ingredience

  • 60g bryndzy
  • 500g vařených brambor
  • 1 vejce
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl
  • Knorr černý pepř z Vietnamu
  • Knorr Italská směs se sušenými rajčaty
  • olej
  • česnek

Příprava

Pokud nemáme zbylé brambory, uvaříme je slupkou, necháme vychladnout a oloupeme. Rozšťoucháme je na kaši, smícháme s bryndzou a vajíčkem v jednotnou směs. Nakonec vmícháme mouku dle konzistence. Placky se při tvoření nelepí, pokud ano, přisypte mouku dle potřeby. Směs osolte, opepřete, přidejte italské či jiné bylinky dle chuti.

Na středním plameni a kapce slunečnicového oleje opékáme placky z obou stran.

Po sejmutí z pánve je ještě teplé potíráme směsí olivového oleje a prolisovaného stroužku česneku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept