Příprava
Neoloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladíme.
Houby nakrájíme na kousky, okurku nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno.
Slaninu nakrájíme na silné kostičky, opečeme na pánvi dokřupava, poté přidáme k bramborám. Přebytečný tuk slijte a na pánvi nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby.
Do velké mísy přidáme uvařené brambory, opečenou slaninu, vychladlé houby, nakrájenou zeleninu, případně i maso z vývaru. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem, přidáme hořčici a majonézu. Vše důkladně promícháme.
Tento houbový salát ve stylu německého bramborového salátu chutná nejlépe vlažný nebo studený. Skvěle se hodí ke grilovaným klobásám, masu nebo jako samostatné jídlo.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář