Bramborový salát s houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento houbový salát je inšpirovaný tradičním německým bramborovým salátem, ale s moderním nádechem. Kombinace opečené slaniny, šťavnatých hub a salátových brambor vytváří bohatou chuť, která vynikne jak samostatně, tak jako příloha ke grilovaným jídlům.

Ingredience

  • 500 g salátových brambor
  • 300 g uzené slaniny
  • 200 g masa zbylého z vývaru - hovězí nebo drůbeží (volitelné)
  • 400 g hub
  • 200 g nakládaných okurek
  • 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky
  • 1 lžíce majoránky
  • Sůl a černý pepř
  • Francouzská hořčice s hořčicí
  • 100 g majonézy Hellmann's Original

Příprava

Neoloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladíme.

Houby nakrájíme na kousky, okurku nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno.

Slaninu nakrájíme na silné kostičky, opečeme na pánvi dokřupava, poté přidáme k bramborám. Přebytečný tuk slijte a na pánvi nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby.

Do velké mísy přidáme uvařené brambory, opečenou slaninu, vychladlé houby, nakrájenou zeleninu, případně i maso z vývaru. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem, přidáme hořčici a majonézu. Vše důkladně promícháme.

Tento houbový salát ve stylu německého bramborového salátu chutná nejlépe vlažný nebo studený. Skvěle se hodí ke grilovaným klobásám, masu nebo jako samostatné jídlo.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept