Bramborový salát s houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Je to sofistikovaný Hans mezi saláty! Připravme si spolu bramborový salát na německý způspob. Pokud máte ve své rodině vášnivé masožravce, rozhodně ho vyzkoušejte. Vyvážené chutě, šťavnaté maso a naše majonéza - tím nemůžete zkazit nic.

Ingredience

  • 500 g salátových brambor
  • 300 g uzené slaniny
  • 200 g masa zbylého z vývaru - hovězí nebo drůbeží (volitelné)
  • 400 g hub
  • 200 g nakládaných okurek
  • 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky
  • 1 lžíce majoránky
  • Sůl a černý pepř
  • Francouzská hořčice s hořčicí
  • 100 g majonézy Hellmann's Original

Příprava

Neoloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a poté vychladíme.

Houby nakrájíme na kousky, okurku nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno.

Slaninu nakrájíme na silné kostičky, opečeme na pánvi dokřupava, poté přidáme k bramborám. Přebytečný tuk slijte a na pánvi nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby.

Když vychladnou, spojíme je s bramborami, přidáme majonézu, hořčici, okurky, pažitku, vše důkladně promícháme. Pokud máte vývar maso, přidejte ho k bramborám a všechny ingredience smíchejte dohromady.

Salát dochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept