Příprava
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout a poté je nakrájejte na silnější plátky, které překrojte na poloviny. Vejce uvařená natvrdo hrubě nasekejte nožem.
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kousky – dodají bramborovému salátu s jablky osvěžující sladkokyselou chuť. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, okurky na kolečka a červenou cibuli na větší kostičky. Pokud používáte ořechy, nahrubo je nasekejte.
Ve velké míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vznikne vám chutná zálivka.
Do dresinku přidejte připravené suroviny – brambory, vejce, jablka, ředkvičky, okurky, cibuli a ořechy.
Vše důkladně promíchejte, zakryjte a nechte alespoň 1–2 hodiny v lednici odležet, aby se chutě propojily. Díky tomu bude bramborový salát s jablky ještě chutnější a svěžejší.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář