Příprava
Připravíme si dresing z majonézy, cukru šťávy z citronu, soli, hrubozrnné hořčice a nastrouhaného křenu. Ingredience rozmixujeme ponorným mixérem a vytvoříme dresing sladko-slano-kyselo-pálivé chuti.
Uvaříme křepelčí vajíčka tak, že je ponoříme do studené vody a vaříme 4 minuty. Po 4 minutách je okamžitě zchladíme studenou vodu. Vajíčka oloupeme a rozkrájíme na půlky.
Připravíme si ředkvičku, kterou nakrájíme na tenoučké plátky a vložíme do ledové vody, kde nám krásně nabobtná.
Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé měsíčky.
Bramborový salát poklademe do mísy v tomto pořadí. Nejprve naaranžujeme rukolu, na ní poklademe brambory. Přidáme řepu, křepelčí vajíčka a ředkvičku. To vše zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným křenem. Bramborový salát s křenem dochutíme a ozdobíme nahrubo mletým pepřem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář