Příprava
Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijte a nechte zcela vychladnout.
Mezitím si připravte kořenovou zeleninu. Mrkve, petržel a celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte asi 2-3 lžíce nálevu z kyselých okurek (množství upravte podle kyselosti okurek a vaší chuti). Osolte a vařte doměkka. Uvařenou zeleninu slijte a nechte vychladnout.
Vejce uvařte natvrdo (cca 8-10 minut). Zchlaďte je pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kyselé okurky a salám nakrájejte na malé kostičky, podobně velké jako ostatní ingredience.
Ve větší míse smíchejte nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, cibuli, okurky, vejce a salám.
Přidejte majonézu a hořčici. Začněte s menším množstvím majonézy a postupně přidávejte, dokud salát nebude mít požadovanou konzistenci.
Salát důkladně promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dopepřete. Pokud je salát příliš hustý, můžete přidat ještě trochu majonézy nebo nálevu z okurek.
Bramborový salát se salámem přikryjte a nechte alespoň 2-3 hodiny, ideálně přes noc, odležet v lednici.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář