Brokolice pečená v horkovzdušné fritéze

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Unavený z nudné, vařené brokolice? Představ si křupavé, zlatavé kousky plné chuti, které jsou hotové za pár minut! Tato pečená brokolice v horkovzdušné fritéze je absolutní změna hry. Zapomeň na rozmočenou zeleninu a připrav se na zážitek, který tě přesvědčí, že brokolice může být opravdu chutná. Ať už hledáš rychlou přílohu, zdravý snack, nebo chutnou součást tvého oběda či večeře, tento recept je přesně to, co potřebuješ.

Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Hellmann's Tatarská omáčka

Příprava

Brokolici důkladně omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Větší stonky můžeme oloupat a nakrájet na menší kousky, aby se propekly rovnoměrně.

Naporcovanou brokolici vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Muzete použit i své oblíbené bylinky (například papriku, nebo italské bylinky). Důkladně promícháme, aby se koření a olej dostaly na všechny kousky.

Horkovzdušnou fritézu nastavíme na 180 stupňů a necháme ji asi 1 minutu předehřát. Poté do ní vložíme připravenou brokolici v jedné vrstvě. Pečeme 8-12 minut. V průběhu pečení několikrát protřeseme koš fritézy, aby se brokolice propekla ze všech stran a byla krásně křupavá. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti růžiček a typu fritézy.

Po vyjmutí z fritézy horkou brokolicu pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou.

Brokolice v horkovzdušné fritéze se skvěle hodí jako rychlá a zdravá příloha k masu či rybám, do salátů, nebo jen tak samotná jako chutný snack. Můžete ji podávat s tatarskou omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept