Příprava
Brokolici důkladně omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Větší stonky můžeme oloupat a nakrájet na menší kousky, aby se propekly rovnoměrně.
Naporcovanou brokolici vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Muzete použit i své oblíbené bylinky (například papriku, nebo italské bylinky). Důkladně promícháme, aby se koření a olej dostaly na všechny kousky.
Horkovzdušnou fritézu nastavíme na 180 stupňů a necháme ji asi 1 minutu předehřát. Poté do ní vložíme připravenou brokolici v jedné vrstvě. Pečeme 8-12 minut. V průběhu pečení několikrát protřeseme koš fritézy, aby se brokolice propekla ze všech stran a byla krásně křupavá. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti růžiček a typu fritézy.
Po vyjmutí z fritézy horkou brokolicu pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou.
Brokolice v horkovzdušné fritéze se skvěle hodí jako rychlá a zdravá příloha k masu či rybám, do salátů, nebo jen tak samotná jako chutný snack. Můžete ji podávat s tatarskou omáčkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář