Příprava
Na pánvi na středním ohni osmažte slaninu do křupava a občas ji otočte. Obvykle to trvá asi 5-7 minut. Když je slanina hotová, přendejte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby z ní odkapal přebytečný tuk a zatím odložte stranou.
Na čistou plochu rozložte 8 plátků toastového chleba opečených dozlatova. Každý plátek chleba potřete z jedné strany dostatečným množstvím tatarské omáčky. Začněte sestavovat sendviče tak, že na sebe soustředíte všechny ingredience: chléb, tatarskou omáčku, salát, plátky rajčat, slaninu, plátek avokáda, tatarskou omáčku a chléb. Plátky rajčat posypte špetkou soli a pepře pro výraznější chuť. Pro lepší kompaktnost sendvič z vrchu jemně stlačte.
Sendviče rozkrojte šikmo napůl nebo je podávejte vcelku. Servírujte je jen tak nebo s přílohou podle vlastního výběru. Skvělé jsou například s hranolky, zelným nebo zeleninovým salátem. Tak dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář