Buchta s jablky a jablečným pudinkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlá jablečná buchta, která je příjemně vláčná. Tento lehký dezert oceníte k odpolední kávičce i jako pohoštění pro návštěvu.

Ingredience

  • 3 vajíčka
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 5 ks jablek
  • 1 l jablečného moštu
  • 2,5 balíčky vanilkového pudinku
  • šlehačka na ozdobení
  • Tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Příprava

Vezmeme plech s vyšším okrajem o rozměru cca 30 x 40 cm a vamažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.

Jablka opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé plátky o rozměru cca 2 x 2 cm.

V misce vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu a pomalu zašleháme žloutky a olej. Stěrkou opatrně vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva.

Těsto dáme do připravoného plechu. Následně posypeme nakrájenými jablky a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na cca 30 min. Doba je orientační. Propečenost koláče zkontrolujeme špejlí. Koláč necháme vychladit.

Připravíme si jablečný pudink dle návodu na obalu. Pouze upravíme množství –

1l jablečného moštu (místo mléka) a 2,5 balení pudinkového prášku.

Horký jablečný pudink nalejeme na upečený koláč a dáme vychladit do lednice. Koláč zdobíme ušlehanou šlehačkou.

Tip na závěr : V koláči nejou žádné mléčné výrobky, proto je možné ho nabídnout i lidem s bezlaktózovou dietou (pokud vynecháte šlehačku na zdobení).

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept