Příprava
Vezmeme plech s vyšším okrajem o rozměru cca 30 x 40 cm a vamažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.
Jablka opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé plátky o rozměru cca 2 x 2 cm.
V misce vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu a pomalu zašleháme žloutky a olej. Stěrkou opatrně vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva.
Těsto dáme do připravoného plechu. Následně posypeme nakrájenými jablky a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na cca 30 min. Doba je orientační. Propečenost koláče zkontrolujeme špejlí. Koláč necháme vychladit.
Připravíme si jablečný pudink dle návodu na obalu. Pouze upravíme množství –
1l jablečného moštu (místo mléka) a 2,5 balení pudinkového prášku.
Horký jablečný pudink nalejeme na upečený koláč a dáme vychladit do lednice. Koláč zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář