Příprava
Žloutky vyšleháme s cukrem. Z bílků ušleháme sníh. Smícháme sypké ingredience a přidáme k žloutkové směsi. Přidáme 3 PL horké vody. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct na 170st. cca 20 minut.
Tato buchta s jablky má tři vrstvy: první je jednoduché těsto, druhá pak jablka s pudinkem a třetí smetanovo-tvarohová vrstva. Byť se to na první pohled nezdá, jde o poměrně jednoduchý recept, jen je potřeba připravit si každou vrstvu zvlášť. Jakmile ale tuto buchtu postavíte na stůl, uvidíte, že se vaše snaha vyplatila. Jde totiž o krásně vláčný dezert, který je vlastně i zdravý, protože obsahuje velmi málo cukru.
Žloutky vyšleháme s cukrem. Z bílků ušleháme sníh. Smícháme sypké ingredience a přidáme k žloutkové směsi. Přidáme 3 PL horké vody. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct na 170st. cca 20 minut.
Jablka zbavíme slupky a jádřinců. Dáme do hrnce s 200ml vody a přivedeme k varu, vaříme dokud jablka nezměknou. Přidáme cukr a vanilku. Pudinkový prášek smícháme s 200ml vody a vmícháme do jablkového rozvaru. Na mírném plameni vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu. Směs naneseme na vychladlý korpus.
Vyšleháme zakysanku s tvarohem a osladíme dle chuti.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář