Buchta s jablky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sladké pečení

Ingredience

  • 2 vejce
  • 10dkg cukru moučka
  • 10dkg polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • vanilka dle chuti
  • 3 PL horké vody
  • 3 PL kakaa

Příprava

Žloutky vyšleháme s cukrem. Z bílků ušleháme sníh. Smícháme sypké ingredience a přidáme k žloutkové směsi. Přidáme 3 PL horké vody. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct na 170st. cca 20 minut.

Ingredience Jablková vrstva

  • 350g jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • 120g cukru krystal (lze ubrat dle sladkosti jablek)
  • vanilka dle chuti
  • šťáva z ½ citronu

Příprava Jablková vrstva

Jablka zbavíme slupky a jádřinců. Dáme do hrnce s 200ml vody a přivedeme k varu, vaříme dokud jablka nezměknou. Přidáme cukr a vanilku. Pudinkový prášek smícháme s 200ml vody a vmícháme do jablkového rozvaru. Na mírném plameni vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu. Směs naneseme na vychladlý korpus.

Ingredience Na vršek

  • 100g zakysané smetany
  • 150g tvarohu
  • cukr dle chuti
  • skořice nebo strouhaná čokoláda na ozdobu

Příprava Na vršek

Vyšleháme zakysanku s tvarohem a osladíme dle chuti.

Tip na závěr : Nakonec buchtu posypeme skořicí či strouhanou čokoládou, co, kdo má rád.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept