Bulgur, červená quinoa & ječmen

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kombinace zrn, cizrny a koření je poměrně neobvyklá záležitost. Na to, jak je zdravá, je až nečekaně lahodná. :)

Ingredience

  • 100 g bulguru
  • 15 g červené quinoy
  • 35 g ječmene
  • 60 g vařené cizrny
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cuketa, nakrájená na 1 cm kostky
  • 1 vanička Knorr Organický jelly bujon zeleninový
  • 1 cm kousek zázvoru, nasekaný
  • 80 g řasy wakame
  • Petržel

Příprava

Uvaříme bulgur, quinou a ječmen podle návodu na obalu ve vodě, ve které rozpustíme Knorr Organický jelly bujon Zeleninový. Scedíme a necháme vychladnout.

Zrna smícháme s cizrnou.

Na oleji osmažíme cibulku s polovinou cukety. Směs rozmixujeme.

Do směsi vmícháme druhou polovinu cukety a vaříme 3-4 minuty. Přidáme zázvor a mořské řasy wakame.

Do zeleninové směsi vmícháme uvařená zrna a podáváme s petrželí.

Tip na závěr : Zeleninu můžeme obměnit podle sezony a aktuálních zásob. Se zrny báječně chutná také dýně nebo rajče.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept