Příprava
Tymián smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem a v připravené marinádě necháme marinovat nugetky.
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu s tím, že když se voda začne vařit, rozpustíme v ní bujón. Necháme vychladnout.
Okurky nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtiny a petrželku pokrájíme nadrobno. Čtyři lžíce oleje smícháme s šťávou z jednoho citronu a spolu s rajčaty, okurkou a petrželkou vmícháme do bulguru.
Vejce si uvaříme nahniličko. Trvá to osm minut od chvíle, kdy se voda začne vařit. Mezitím si na pánvi opečeme nugetky dozlatova.
Salát nakrájíme a smícháme s dresinkem.
Nyní můžeme servírovat – na každý talíř prijde bulgurový salát, trocha ochuceného salátu, čtvrtky vajíčka, nugetky, krutony a parmazán.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář