Bulgurový salát ála vegetariánský César

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasický César salát jistě znáte. Ale co takhle vyzkoušet vegetariánskou verzi s nugetkami od Vegetariánského řezníka s bulgurem? Uvidíte, že vás její chuť mile překvapí!

Ingredience

  • 4 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 balení Lucky Nuggets od The Vegetarian Butcher
  • 480 g bulguru
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 600 g okurky
  • 500 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 citron
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 8 vajec
  • 2 salátky Little Gem
  • 6 lžic salátového dresinku Hellmann's César
  • 6 lžic krutonů
  • 50 g parmazánu

Příprava

Tymián smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem a v připravené marinádě necháme marinovat nugetky.

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu s tím, že když se voda začne vařit, rozpustíme v ní bujón. Necháme vychladnout.

Okurky nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtiny a petrželku pokrájíme nadrobno. Čtyři lžíce oleje smícháme s šťávou z jednoho citronu a spolu s rajčaty, okurkou a petrželkou vmícháme do bulguru.

Vejce si uvaříme nahniličko. Trvá to osm minut od chvíle, kdy se voda začne vařit. Mezitím si na pánvi opečeme nugetky dozlatova.

Salát nakrájíme a smícháme s dresinkem.

Nyní můžeme servírovat – na každý talíř prijde bulgurový salát, trocha ochuceného salátu, čtvrtky vajíčka, nugetky, krutony a parmazán.

Tip na závěr : Místo bulguru vyzkoušejte quinou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept