Burger s avokádem

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

K ozvláštnění klasického burgeru můžeme použít avokádo a vytvořit z něj pomazánku, kterou potom servírujeme navrstvenou na mase. Burger tím získá zajímavou chuť.

Ingredience

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • ½ zralého avokáda
  • 2 cherry rajčátka
  • 1 lžíce limetové
  • šťávy
  • Sůl, pepř
  • 1 velká celozrnná houska
  • Hrst listového salátu
  • Červená cibule
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

Příprava

Z hovězího opepřeného masa vytvoříme mícháním mazlavou konzistenci a vytvarujeme jej do tenké placky cca 1,5 cm hrubé. Vložíme do lednice, kde jej necháme zatuhnout po dobu 30 minut.

V době, kdy nám maso tuhne v lednici si připravíme avokádovou pomazánku. Oloupané avokádo rozmačkáme vidličkou na jemnou kaši, rajčátka nakrájíme na kostičky a smícháme. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Ztuhlé maso vyndáme z lednice, vložíme jej na rozpálený gril a upečeme. Během pečení masou jedenkráte otočíme. Každou stranu necháme péct po dobu 3-4 minut. Upečené masou sundáme z grilu, necháme jej 5 minut odpočinout a poté osolíme po obou stranách dle chuti.

Připravíme si housku, kterou rozkrojíme na 2 poloviny. Obě části opečeme pod grilem z obou stran.

Spodní část housky potřeme tatarskou omáčkou, poklademe na ni nakrájený salát a položíme upečený burger. Ten dále dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na tenké nudličky a navršíme avokádovou pomazánku. Burger přiklopíme druhou houskou a můžeme podávat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept