Příprava
Z hovězího opepřeného masa vytvoříme mícháním mazlavou konzistenci a vytvarujeme jej do tenké placky cca 1,5 cm hrubé. Vložíme do lednice, kde jej necháme zatuhnout po dobu 30 minut.
V době, kdy nám maso tuhne v lednici si připravíme avokádovou pomazánku. Oloupané avokádo rozmačkáme vidličkou na jemnou kaši, rajčátka nakrájíme na kostičky a smícháme. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Ztuhlé maso vyndáme z lednice, vložíme jej na rozpálený gril a upečeme. Během pečení masou jedenkráte otočíme. Každou stranu necháme péct po dobu 3-4 minut. Upečené masou sundáme z grilu, necháme jej 5 minut odpočinout a poté osolíme po obou stranách dle chuti.
Připravíme si housku, kterou rozkrojíme na 2 poloviny. Obě části opečeme pod grilem z obou stran.
Spodní část housky potřeme tatarskou omáčkou, poklademe na ni nakrájený salát a položíme upečený burger. Ten dále dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na tenké nudličky a navršíme avokádovou pomazánku. Burger přiklopíme druhou houskou a můžeme podávat.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář