Příprava
Připravíme si cibuli na tenké nudličky, osolíme ji a vložíme do rozehřátého oleje a restujeme. Jakmile cibule změkne a získá karamelově zlatou barvu, přidáme cukr a restujeme dále až do jeho rozpuštění. Poté podlijeme octem a po jeho důkladném odpaření směs stáhneme z plamene. Měli bychom dosáhnout džemové konzistence. Poté necháme mírně vychladit.
Opepřené hovězí maso rozmícháme, až získáme mazlavou konzistenci. Z té vytvarujeme 1,5 cm tenkou placku, kterou necháme v lednici zatuhnout po dobu 30 minut.
Zatuhnuté maso vyndáme z lednice a vložíme na rozpálený gril nebo pánev, kde jej s troškou oleje zprudka orestujeme. Na osmažený burger položíme plátky camembertu a grilujeme dál až do roztopení sýru.
Mezitím si připravíme housku, kterou rozkrojíme na 2 poloviny a obě části osmažíme z obou stran pod grilem.
Spodní díl housky potřeme cca polovinou lžíce tatarské omáčky, na ni položíme nasekaný salát a doplníme druhou polovinou tatarky. Poté navršíme maso s camembertem, karamelizovanou cibulí a čipsy. Celý burger přiklopíme druhou polovinou housky a můžeme servírovat.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář