Příprava
K hovězímu masu přidáme pepř a promícháme, až docílíme mazlavé konzistence. Ze směsi vytvoříme tenkou placku cca 1,5 cm, vložíme do lednice na 30 minut a necháme ztuhnout.
Rozpálíme gril, na kterém opečeme maso z obou stran. Během pečení otočíme maso jen jednou a opékáme 3-4 minuty z každé strany. Po opečení maso necháme odpočinout po dobu 5 minut a poté jej z obou stran osolíme.
Housku rozpůlíme na dvě poloviny opečeme. Na horní polovině housky necháme rozpustit plátek sýru. Přidáme na gril plátky slaniny, které opečeme do křupava.
Spodní polovinu housky potřeme tatarskou omáčkou, navršíme plátky rajčat a okurku, kterou nakrájíme na nudličky. Přidáme druhou lžící tatarky, opečený burger, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem. Burger je připraven pro servírování.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář