Burger se slaninou a sýrem

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasický masový burger připravíme ze sýru, slaniny, masa, rajčátek a okurky. K tomu přidáme celozrnnou housku a pochoutka je připravena.

Ingredience

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 plátky slaniny
  • 1 plátek tvrdého sýru
  • 1 velká celozrnná houska
  • 2 plátky rajčete
  • Kousek salátové okurky
  • 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
  • Sůl, pepř

Příprava

K hovězímu masu přidáme pepř a promícháme, až docílíme mazlavé konzistence. Ze směsi vytvoříme tenkou placku cca 1,5 cm, vložíme do lednice na 30 minut a necháme ztuhnout.

Rozpálíme gril, na kterém opečeme maso z obou stran. Během pečení otočíme maso jen jednou a opékáme 3-4 minuty z každé strany. Po opečení maso necháme odpočinout po dobu 5 minut a poté jej z obou stran osolíme.

Housku rozpůlíme na dvě poloviny opečeme. Na horní polovině housky necháme rozpustit plátek sýru. Přidáme na gril plátky slaniny, které opečeme do křupava.

Spodní polovinu housky potřeme tatarskou omáčkou, navršíme plátky rajčat a okurku, kterou nakrájíme na nudličky. Přidáme druhou lžící tatarky, opečený burger, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem. Burger je připraven pro servírování.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept