Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Burger z červené řepy s volským okem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Neobsahuje ani gram masa, ale o to více vám zachutná! Skvělý burger nejenom pro vegetariány.
Hodnocení uživatelů :
20 minut
10 minut
Ingredience
Na burger:
- 2 ks středně velké červené řepy
- 1 lžíce hořčice Hellmann´s
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
- 1 rohlík nakrájený na kostičky
- 1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka
- 1 žloutek
- sůl
- Čerstvě drcený pepř
Další suroviny:
- 2 lžíce oleje
- 2 burgerové housky
- 2 lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
- 2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky
- 1 rajče
- 2 kolečka cibule
- 2 vejce na volské oko
Příprava
- Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a pře-bytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mle-tou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Na-močený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.
- Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.
- Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatar-skou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.
Žádný nový komentář.