Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Burger z červené řepy s volským okem

Receptynakazdyden.cz
Neobsahuje ani gram masa, ale o to více vám zachutná! Skvělý burger nejenom pro vegetariány.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut

Ingredience

Na burger:

  • 2 ks středně velké červené řepy
  • 1 lžíce hořčice Hellmann´s
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
  • 1 rohlík nakrájený na kostičky
  • 1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka
  • 1 žloutek
  • sůl
  • Čerstvě drcený pepř

Další suroviny:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 burgerové housky
  • 2 lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
  • 2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky
  • 1 rajče
  • 2 kolečka cibule
  • 2 vejce na volské oko

Příprava

  1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a pře-bytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mle-tou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Na-močený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.
  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.
  3. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatar-skou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.
|
|
| Tisk

Kategorie

grilování burger

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře