Burger z červené řepy s volským okem

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické maso v burgeru můžeme vyměnit za směs červené řepy, rohlíku, hořčice, mleté papriky, žloutku, soli, pepře a nasekaných bylinek. A vegetariánský burger je na světě.

Ingredience

  • 2 ks červené řepy
  • 1 lžíce hořčice Hellmann's
  • Hrst bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
  • 1 bílý rohlík
  • 1 dl mléka
  • 1 žloutek
  • Sůl
  • Mletý černý pepř

Příprava

Směs na burger si připravíme z rohlíku a červené řepy. Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na velmi jemném struhadle. Vymačkáme z ní přebytečnou šťávu a ochutíme hořčicí, mletou paprikou, vaječným žloutkem, osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky. Rohlík nakrájený na kostičky namočíme do vývaru nebo mléka. Po nasáknutí z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme s červenou řepou. Směs na burger máme tímto připravenou.

Vytvarujeme ze směsi 2 burgery a vložíme na rozpálený gril nebo pánev, na kterou přidáme trošku oleje. Burgery pečeme pozvolna z každé strany cca 5 minut.

Ingredience Burger

  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks housky na Burgery
  • 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 hrsti ledového salátu
  • 1 rajče
  • 2 kolečka cibule
  • 2 vejce

Příprava Burger

Housku rozpůlíme, spodní díl potřeme tatarkou, přidáme na nudličky nakrájený salát, plátek rajčete, kolečko cibule a volské oko. Burger z horní strany přiklopíme druhou polovinou housky a můžeme servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept