Buřtguláš – hustý bramborový guláš

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Buřtguláš je klasická česká hustá polévka, která dobře zasytí. Zpracujete buřty, které vám zbyly po víkendu, a ještě si výborně pochutnáte. Buřtguláš je tak vydatný, že bohatě postačí jako hlavní chod.

Ingredience

  • 3 buřty s vysokým obsahem masa
  • 6 velkých brambor
  • 1 cibule
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika
  • majoránka
  • 2 lžíce hladké mouky

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené buřty a opečeme je. Zasypeme mletou paprikou (pokud máme buřtguláš pro děti, můžeme pálivou papriku vynechat) a přidáme rozetřený česnek.

Zalijeme 1 litrem horké vody. Přidáme na kostky nakrájené brambory. V hrnku rozmícháme mouku s trochou vody a přilijeme do buřtguláše, promícháme a 20 minut povaříme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Podáváme s chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept