Buřtguláš

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Buřtguláš – to je hospodská klasika, kterou si ale snadno připravíte i doma. Ve vlastní kuchyni si aspoň můžete pohlídat kvlaitu špekáčků a vybrat ty s co nejvyšším obsahem masa. A taky si doladit pálivost hotového buřtguláše.

Ingredience

  • 600 g špekáčků
  • 200 g cibule
  • 4x stroužek česneku
  • 400 g brambor
  • 1,2 l vody
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • Sůl, pepř, bobkový list
  • 1x hovězí bohatý bujon knorr
  • Sádlo na orestování
  • Tmavá jíška Knorr

Příprava

Na sádle opečeme do zlatohněda nasekanou cibuli a rozmáčklé stroužky česneku. Přidáme na plátky nakrájené špekáčky, bobkový list a pomalu restujeme.

Po orestování zaprášíme mletou paprikou. Následně zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme bujon a brambory, které jsme si nakrájeli na menší kostičky.

Vaříme 10-15minut. Po uvaření zahustíme jíškou, dochutíme majoránkou a krátce povaříme.

Servírujeme s kváskovým chlebem, můžeme ozdobit nasekanou pažitkou nebo sušenou majoránkou

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept