Caprese s rukolovým pyré

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Salát caprese je oblíbená italská klasika kombinující rajčata, mozzarellu a olivový olej. Tato verze salátu caprese je vylepšená o rukolové pesto, které výborně doplňuje mozzarellu s rajčaty. Připravte ho do skleniček a vezměte si jej třeba na výlet jako zdravou svačinu!

Ingredience

  • 80 g rukoly
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce majonézy Hellmann's
  • Hrst čerstvých bylinek
  • 20 g vlašských ořechů (F50F)
  • 250 g cherry rajčat
  • 125 mozarelly
  • 200 g bagety

Příprava

Rukolu omyjeme a v mixéru většinu umixujeme dohladka spolu s olejem a třemi lžícemi vody. Trochu rukoly si necháme na ozdobu. K rukolovému pyré přidáme vlašské ořechy, majonézu a bylinky a krátce promixujeme.

Rajčata umyjeme a nakrájíme na půlky. Mozarellu natrháme – pokud máme kuličky, stačí je rozpůlit.

Caprese servírujeme do skleniček po vrstvách rajčata – mozarella – rukola – rukolové pesto. Podáváme s bagetkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept