Celerová pomazánka s mrkví

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Celerová pomazánka je oblíbená pro svou svěží chuť a jednoduchou přípravu. Skvěle se hodí nejen na chléb nebo jednohubky, ale také jako náplň do sendvičů. Ať už chystáte rychlou večeři, svačinu do práce nebo slavnostní pohoštění, celerová pomazánka na chlebíčky je osvědčená klasika, která potěší každého.

Ingredience

  • 1 střední bulva celeru
  • 2 vejce natvrdo
  • 100 g tvrdého sýra (např. eidam nebo čedar)
  • 2–3 lžíce Hellmann’s majonézy
  • 2 mrkve
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z půlky citronu (volitelně)

Příprava

Celer oloupejte a nastrouhejte najemno. Pro jemnější chuť ho můžete krátce spařit horkou vodou a nechat okapat.

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nastrouhejte nebo nasekejte nadrobno.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno.

Sýr nastrouhejte a vše smíchejte v míse.

Přidejte majonézu a promíchejte do hladké konzistence.

Dochutťe solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

Pomazánku nechte alespoň 30 minut v lednici odležet.

Tip na závěr : Celerová pomazánka na chlebíčky se skvěle hodí i k ozdobení – použijte například plátek vařeného vejce, kolečko ředkvičky nebo snítku petrželky pro efektní vzhled.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept