Příprava
Ingredience smícháme a kvásek necháme kvasit 12 hodin – nejlépe přes noc.
Domácí kváskové muffiny vám báječně poslouží i jako náhrada pečiva. Vyzkoušejte tento snadný recept.
Ingredience smícháme a kvásek necháme kvasit 12 hodin – nejlépe přes noc.
Druhý den zaděláme těsto a necháme dvě tři hodiny kynout. Potom naplníme formičky na muffiny. Povrch muffin orosíme vodou a na ně pak nasypeme směs semínek např. lněné semínko, slunečnice, černý sezam, ovesné vločky.
Troubu nahřejeme na 200 °a dáme na dno rozpálit pekáček. Když trouba zhasne, vložíme do ní plech s muffiny a do připraveného pekáčku vlijeme rychle horkou vodu a troubu zavřeme.
Pečeme na 200° asi pět minut. Potom stáhneme teplotu na 150° a dopečeme, dokud nejsou pěkně zlatavé.
Když muffiny vyndáme z trouby, necháme ještě chvilku zchladnout a pak je vyndáme z formiček.
Pak si už jen můžeme pochutnávat na chlebových muffinkách s nějakou dobrou přílohou…nejlépe bílkovinovou.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář