Červená čočka s cizrnou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Pálí Pikantnost

Výživné bezmasé jídlo, které je hned hotové. Čočka s cizrnou skvěle chutná s rýží a nebo třeba s tortillou.

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 400 g konzervované cizrny
  • 500 ml rajčatové passaty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 stroužky česneku
  • cca 3 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného nebo nakrájeného na plátky
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky římského kmínu
  • chilli podle chuti
  • 200 ml vody nebo vývaru

Příprava

V hrnci si rozehřejeme olej a dáme do něj prolisovaný česnek, zázvor, římský kmín a kurkumu a necháme rozvonit.

Poté přidáme rajčatovou passatu i kokosové mléko a vodu nebo vývar. Důkladně promícháme a vhodíme červenou čočku. Vaříme cca 20 minut do změknutí.

Nakonec přimícháme propláchnutou cizrnu a dochutíme solí, cukrem a chilli.

Tip na závěr : Výborně chutná s čerstvým koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept