Červená čočka s dýní – rychlá zeleninová pánev

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle jednoduchá a zdravá večeře z jednoho hrnce je ideální volbou pro dny, kdy nechcete trávit hodiny v kuchyni. Červená čočka s dýní je skvělou kombinací luštěnin a zeleniny, bohatá na bílkoviny, vlákninu a chuť. A navíc – hotovo máte do půl hodiny!

Ingredience

  • 600 g máslové dýně
  • 300 ml vody
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g baby špenátu (F50F)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka zelené čočky
  • 1 lžička směsi bylinek
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Příprava

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme plátky česneku a restujeme dalších 5 minut.

Vmícháme rajčatový protlak a sušené bylinky, krátce zarestujeme.

Přidáme na menší kostky nakrájenou máslovou dýni, propláchnutou červenou čočku, krájená rajčata, vodu a zeleninový bujón Knorr.

Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a vaříme přibližně 20 minut, dokud není čočka i dýně měkká.

Na závěr přimícháme čerstvý baby špenát, necháme krátce zavadnout a odstavíme z plotny.

Podáváme samostatně, nebo s křupavým pečivem, quinoou, bulgurem či kuskusem.

Tip na závěr : Quinou můžeme nahradit bulgurem, případně kuskusem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept