Červená čočka

Autor: Středa beze zbytku HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Červená čočka je velmi zdravá luštěnina, která si našla oblibu i v české kuchyni. Její příprava je snadná, rychlá a existuje k ní mnoho chutných receptů. Co takhle vyzkoušet červenou čočku trochu jinak?

Ingredience

  • 400 g červené čočky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 15 g čerstvé petržele
  • šťáva z poloviny citronu
  • 40 g gurmánské hořčice Hellmann’s
  • sůl a pepř podle chuti
  • velká cuketa
  • 50 g sušených rajčat
  • sýr na posypání

Příprava

Červenou čočku vaříme ji tak dlouho, dokud nezměkne

. Zlehka orestujeme nasekaný česnek ve slunečnicovém oleji.

Přidáme na plátky nakrájenou cuketu.

Z čočky slejeme veškerou vodu a přidáme hořčici a smetanu.

Čočku jemně rozmačkáme a pořádně směs zamícháme.

Na talíř naklademe plátky cukety s česnekem a čočku umístíme navrch.

Okořeníme a na závěr přidáme petržel, citronovou šťávu a pokrájená sušená rajčata.

Nezapomeneme zasypat oblíbeným sýrem

Diskuse k receptu (2)

Nový komentář
frantisek18 11.06.2020

lehký, svěží recept, ideální k večeři 🙂

mike 27.02.2020

super recept

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept