Cheesecake se slaným karamelem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Lahodný dort kombinující sladký korpus a slaný karamel. Korpus se skládá jen z máslových sušenek a másla a je krásně křupavý. Zatímco obvykle je krém u cheesecake ze smetany nebo mascarpone, v tomto receptu jde o krém ze slaného karamelu a smetany. Celkově jde o skvělý dort, na který potřebujete jen pět ingrediencí.

Ingredience

  • 150g máslových/Lotus sušenek
  • 80g másla

Příprava

V mixéru rozdrtíme sušenky a přidáme do nich rozpuštěné máslo. Suroviny spojíme nejlépe rukou. Tuto směs natlačíme na spodek dortové formy (24 cm), do které jsme na dno dali pečící papír.

Přemístíme do předehřáté trouby na 150 až 160 stupňů, pečeme cca 35 minut, dokud okraje nezezlátnou. Po dopečení necháme dort v troubě s otevřenými dvířky, dokud nevychladne na pokojovou teplotu.

Ingredience Slaný karamel

  • 200g cukr krystal
  • 90g másla
  • 130g smetany 31%
  • 1 ČL soli

Příprava Slaný karamel

Cukr rozehřejeme v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo a po minutě smetanu a nakonec sůl.

Po vychladnutí nalijeme na cheesecake.

(Zbytek karamelu dáme do sklenice a skladujeme v lednici, vydrží i několik týdnů, pro další použití stačí opět rozehřát.)

Tip na závěr : Ozdobíme podle chuti ovocem, sušenkami,...

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept