Cheesecake

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost

Cheesecake je dezert původem pravděpodobně ze Starověkého Řecka. Nyní je velmi oblíbený i v české kuchyni. Skládá se ze dvou vrstev - z krusty z rozdrobených sušenek a sýrové nebo tvarohové vrstvy. Dříve byl cheesecake pouze pečeným dortem, nyní existují recepty i na nepečené varianty. A jeden z nich máme právě teď pro vás. Je velmi snadný, povede se každému, a navíc je opravdu moc dobrý.

Ingredience

  • 1 zakysaná smetana
  • 2 pomazánková másla
  • 1 vanička tvarohu
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 balení máslových sušenek
  • Ovoce na ozdobu

Příprava

Sušenky dame do silnějšího plastového pytlíku a pomocí válečku nebo paličky na maso sušenky rozbijeme na prach. Zalijeme je rozpuštěným máslem a dobře promícháme.

Připravíme si dortovou formu s vysokým okrajem (o průměru asi 24 cm). Na dno navrstvíme sušenkovo-máslovou směs a dobře přimáčkneme. Dáme chladit do lednice.

V míse si smícháme tvaroh, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu s cukrem. Vyšleháme do krému.

Navrstvíme do formy na sušenkový základ.

Cheesecake necháme odpočinou v lednici ideálně přes noc.

Cheesecake podáváme se sezónním ovocem jako jsou maliny, borůvky, jahody

Tip na závěr : Můžeme použít i ovoce mražené, zde však musíme myslet na přebytečnou tekutinu, která vznikne rozmrznutím.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept