Příprava
Nakrájíme cibuli nadrobno. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince, opláchněte a nakrájíme přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupeme a nakrájíme česnek.
Pánev rozpálíme na střední plamen. Nalijeme do ní olej a necháme ho minutku rozpálit. Do rozpáleného oleje dáme cibuli, mícháme ji asi pět minut do zesklovatění. Pak přidáme do pánve česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a římský kmín. Za stálého míchání restujeme ještě pět minut.
Teď osmažíme maso. Zmírníme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou ho rozdělíme na co nejmenší kousky. Asi pět minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené.
Na řadě je omáčka. Přilijeme do pánve vodu, aby vše bylo ponořené. Dále přidáme konzervovaná rajčata. Potom přisypeme sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou důkladně promícháme. (Možno omáčku přisladit dle chuti.)
Podusíme maso s omáčkou. Přivedeme směs k varu, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Co nejvíc stáhneme plamen a necháme všechno dvacet minut probublávat. Občas zamícháme.
Nakonec přidáme fazole. Pomocí cedníku je slijeme a přidáme do pánve. Stejně tak kukuřici. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut ho povaříme. Necháme odstát cca 20 minut, aby se chutě spojily.
Podáváme s rýží nebo krajícem chleba.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář