Chléb s opečeným lilkem a rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 24 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Křupavý chlebík, tatarka, opečený lilek a pěkně nakyslá rajčátka... Božská to kombinace!

Ingredience

  • 4 plátky staršího bílého chleba
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lilek
  • 200 g rajčátek
  • Olivový olej
  • Stroužek česneku

Příprava

Lilek nakrájíme na silnější proužky, osolíme a necháme vypotit. Pak osušíme papírovou utěrkou, promícháme s olivovým olejem a utřeným stroužkem česneku. Ogrilujeme dozlatova.

Rajčata nasekáme na kostičky, promícháme s olivovým olejem, opepříme a osolíme. Můžeme přidat i oblíbené bylinky.

Plátky chleba zlehka ogrilujeme, aby byly křupavé. Každý potřeme tatarkou smíchanou s bylinkami. Na to položíme ugrilovaný lilek a přidáme štědrou porci rajčatové salsy. Podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept