Chlebová placka s lososem

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pokud máte chuť na něco neotřelého, tento recept je přímo pro vás! Chlebové placky, původem z Persie, můžete podávat jako přílohu k masovým či zeleninovým směsím, také je můžete směsí naplnit. Tentokrát si ale připravíme skvělou chlebovou placku s lososem a chřestem.

Ingredience

  • 100 g pohankové mouky (F50F)
  • 200 g mouky
  • 1 kostka droždí
  • Půlka lžíce soli
  • 1 špetka cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g zeleného chřestu
  • Hellmann´s dressing Jogurt a Limetka
  • 100 g uzeného lososa
  • 25 g klíčků červené řepy

Příprava

Hněteme mouku, droždí, sůl, cukr, a olej se 175 ml vody v hladké těsto.

Oloupeme spodní třetinu zeleného chřestu a nakrájíme podélně na půlky.

Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném valu z nich uválíme dvě kulaté placky. Položíme na plech vystlaný pečícím papírem.

Na placky namažeme tenkou vrstvu dressingu a poklademe chřest.

V předehřáté troubě pečeme na 220°C asi 15 minut.

Servírujeme s lososem a klíčky červené řepy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept