Chlebový salát Panzanella

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Panzanella je toskánský salát z namočeného staršího chleba, cibule a rajčat. Často zahrnuje také okurky nebo bazalku. Hlavní je nešetřit kvalitním olivovým olejem. Panzanella – to je skvělý lehký letní oběd nebo večeře! A hlavně způsob, jak využít starší a tvrdší chleba.

Ingredience

  • 250 g staršího chleba nebo bagety
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 červená cibule
  • 300 g okurky
  • 1 hrst rukoly
  • Sůl a pepř

Příprava

Pečivo nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni opečeme pečivo s česnekem. Dáváme pozor, aby česnek moc nezhnědl a tím nezhořkl.

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Okurku nakrájíme na kratší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Rukolu propláchneme a scedíme.

Opečené pečivo smícháme se zeleninou, lžící olivového oleje a solí a pepřem. Podáváme.

Tip na závěr : Pokud máte radši krémové zálivky, vyzkoušejte Hellman's salátový dresink César.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept