Chřestové rizoto s quinoou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rizoto, neboli risotto je tradiční italský pokrm z rýže, do kterého se při vaření postupně přidává vývar, díky čemuž má pak krémovou konzistenci. Je spousta druhů – s houbami, různou zeleninou či různými druhy masa. My vám přinášíme recept na skvělé rizoto s chřestem a černým kořenem, které má v sobě kromě rýže i quinou. Servírujte ho klidně jako slavnostní večeři!

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g bílého chřestu
  • 300 g černého kořene
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže na rizoto (arborio)
  • 100 g bílé quinoy (F50F)
  • 1 l vody
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • Kúra a šťáva z jednoho citronu
  • 80 g parmazánu
  • 2 lžíce nakrájené petržele

Příprava

Chřest oloupeme, zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na centimetrové kousky. Černý kořen oloupeme a také nakrájíme na centimetrové kousky. Ve větší pánvi (woku) rozpálíme dvě lžíce oleje a na nich krátce opečeme chřest i černý kořen. Dáme stranou.

Do stejné pánve přihodíme další dvě lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Zlehka opečeme.

Přidáme rýži a quinou a promícháme. Přidáme půl litru vody, přivedeme k varu a rozpustíme v ní bujón.

Rizoto vaříme a postupně přidáváme vodu, dokud není rýže al dente.

Na závěr do rizota vmícháme šťávu a kúru z citronu a osmahlý chřest a hadí kořen. Do rizota vmícháme parmazán a petrželku a servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept