Chřestové smoothie

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravotní výhody chřestu je škoda tlumit vysokou teplotou při vaření. Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému neztratíte nic z jeho blahodárných vlastností a navíc do smoothie můžete upotřebit již povadlejší a ne zcela čerstvou zeleninu a ovoce. Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 60 g zeleného chřestu
  • 40 g baby špenátu
  • 70 g bílého bezsemenného hroznového vína
  • 1 zralé mango
  • 80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
  • 1 lžička Hellmann's majonézy Yofresh
  • 4 kostky ledu

Příprava

Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.

Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.

Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou Hellmanns Yofresh a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka. 

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept