Příprava
Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a položte na plech.
Ve větší míse smíchejte mouku, sezamová semínka a půl lžičky soli. Přidejte vychlazené nahrubo nastrouhané/nasekané máslo a smíchejte s moukou. Přidejte 80 ml ledově studené vody a rukama vypracujte kompaktní těsto. Těsto rozválejte do kruhu o tloušťce 0,5 centimetru a přeneste na připravenou formu. Přikryjte a dejte do lednice na 20 minut.
Po uplynutí doby chlazení vyjměte koláčovou formu z lednice, na těsto položte pečicí papír a zatěžte sušenými luštěninami nebo rýží a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 minut. Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 160 °C.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář