Příprava
Omytý chřest zbavte dřevnatých konců a ty vložte do mixéru. Do mixéru přidejte 60 ml citronové šťávy, pokrájenou šalotku, hořčici, česnek, cukr, půl lžičky soli a pepř podle chuti. Rozmixujte a průběžně do dresinku přidávejte olej z vlašských ořechů.
Pomocí škrabky na zeleninu loupejte podélně stonky chřestu tak, aby vznikly dlouhé stuhy. Přesuňte do velké mísy, osolte a zakapejte citronovou šťávou z půlky citronu. Lehce promíchejte.
Chřest bohatě zakapejte dresinkem, ozdobte nadrobno nastrouhanou citronovou kůrou, praženými a pokrájenými vlašskými ořechy a koprem.
Připravíme si na ozdobu pošírované (ztracené) vejce, viz níže. Když pošírované vejce umístíme na salát, z poloviny jej nařízněte, aby žloutek částečně vytekl. U správně uvařeného vejce totiž nesmí žloutek ztuhnout, musí zůstat tekutý. Až na talíři pošírované vejce osolíme, popřípadě ochutíme pepřem nebo bylinkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář