Cuketové chutney s rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělé chutney, které se hodí k masu nebo třeba jen tak na chleba. Chatni, chutney, čatní nebo čatný – to jsou různé názvy pro zvýrazňující omáčku. Obecně se čatní se podává především k masu a slouží jako obdoba jihoamerické salsy. Tedy k dochucení pokrmu. Originální chutney pochází z Indie a jeho základ bylo čerstvé ovoce a koření. Během koloniální éry si Britové přivezli chutney na svůj ostrov a postupně se rozšířilo i do dalších britských kolonií a potažmo do celého světa. Dnes existuje nespočet různých verzí čatný a to jak z ovoce, tak i zeleniny.

Ingredience

  • 300 g cukety
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g rajčat (F50F)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce koření Knorr Rajčata s česnekem
  • 2 lžíce balsamica
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžíce soli
  • 3 vysterilizované sklenice

Příprava

Očištěné cukety nakrájíme na tenké plátky, ze kterých potom krájíme tenké proužky.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata na malé kousky.

Na pánvi na oleji osmažíme všechnu zeleninu. Po třech minutách přidáme koření, balsamico, sůl a agávový sirup. Prohřejeme.

Sklenice naplníme ještě teplou směsí a obrátíme dnem vzhůru.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept