Cibulačka bez vína

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Polévka

Ingredience

  • 5ks cibule
  • sů, pepř
  • 2 PL hladká mouka
  • 1 PL máslo
  • 2 PL olej
  • 1 kostka bujón
  • bílé pečivo a sýr na servírování

Příprava

Cibuli nakrájíme na kolečka či půlměsíčky. V hrnci rozpustíme lžíci másla s trochou oleje, poté přidáme cibuli –

je důležité ji dobře promíchat, aby se každý kousek namočil do tuku. Mícháme na mírném plameni, dokud cibule nezezlátne.

Poté zaprašte asi 2 lžícemi hladké mouky a zalijeme vodou/vývarem, osolíme, opepříme a přidáme bujon. Necháme chvíli povařit.

Podáváme s orestovaným pečivem a nastrouhaným sýrem.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept