Čínské sladkokyselé kuře

Autor: Nikol Vařečková HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Večeře, která je rychle hotová a potěší vaše chuťové buňky. Čínské sladkokyselé kuře patří mezi oblíbené asijské pokrmy. Základem je kuřecí maso v podobě kuřecích prsou, případně stehen, cibule, paprika, ananas a sladkokyselá omáčka z kečupu, sojovky a octa. Servírujte ke kuřeti rýži a máte výborný a sytý oběd.

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 větší cibule
  • 1 větší paprika
  • 150 g ananasu z konzervy
  • 2 PL oleje
  • 300 g rýže
  • Sůl
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 dl octu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Stroužek česneku

Příprava

Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme.

Za stálého míchání přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a papriku. Po 3 minutách přidáme kostičky ananasu.

Po dalších dvou minutách smažení přilijeme 1 dl ze šťávy z ananasové konzervy, 1 dl octa, sójovou omáčku, kečup a cukr.

Dobře promícháme a na středním ohni dusíme ještě 10 minut.

Čínské sladkokyselé kuře podáváme s dušenou rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept