Čínské zelí s čočkou

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 4 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Zdá se vám čínské zelí jako netradiční kombinace s čočkou? Budete mile překvapeni, jak výtečné to je.

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 sušené chilli papričky
  • 10 g zázvoru
  • 500 g čínského zelí (F50F)
  • 1 mrkev
  • 3 polévkové lžíce Knorr indického koření
  • 300 ml vody
  • 100 g naklíčených červených ledvinových fazolí (F50F)
  • 200 g červené čočky (F50F)
  • 4 jarní cibulky

Příprava

Nakrájíme cibuli najemno.

Chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme najemno.

Zázvor nastrouháme.

Čínské zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo natrháme na kousky o velikosti sousta.

Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky.

Červenou čočku uvaříme dle návodu na obalu.

Nalijeme olej do široké pánve, přidejte cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor, restujte 2-3 minuty než směs začne měknout.

Přidáme čínské zelí, mrkev, Knorr indické koření a vodu a přivedeme směs k varu.

Jakmile začne vařit, směs přikryjeme a zmírníme oheň, necháme slabě vřít 8-10 minut tak, aby se vyvařila voda.

Na poslední minutu přidáme fazolové výhonky.

Nabereme směs z pánve do misek a podáváme s čočkou a jarní cibulkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept