Citronové kuře pečené v troubě

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4Servírujeme s klínkem citronu a čerstvými bylinkami dle chuti – třeba petrželí. K batátům a dýni můžeme podávat také joogurtový dip. Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kuře pečené s citronem, tymiánem a rozmarýnem vás přenese někam do středomoří. Když zavřete oči, jako byste byli u moře.. Vyzkoušejte tenhle jednoduchý recept z trouby a pochutnejte si na citronovém kuřeti a vypečených batátech a dýni.

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehen bez kůže
  • 500 g batátů (F50F)
  • 500 g dýně
  • 3 červené cibule
  • 2 citrony
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 rozdrobené kostičky bujonu Knorr
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu

Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C. Batáty a dýni oloupeme (je-li to třeba) a nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Z citronu nastrouháme kúru a pak jej vymačkáme do skleničky.

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy.

V míse smícháme olej, rozdrcený bujon, bylinky, citronovou šťávu i kúru a v této směsi obalíme maso i zeleninu.

Plech vyložíme pečicím papírem a na ten rovnoměrně rozprostřeme zeleninu i maso. Pečeme asi půl hodiny, dokud nejsou maso i zelenina pěkně upečené.

Tip na závěr : Servírujeme s klínkem citronu a čerstvými bylinkami dle chuti – třeba petrželí. K batátům a dýni můžeme podávat také joogurtový dip.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept