Příprava
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do zlatova.
Přidejte rýži Arborio a krátce opékejte, dokud není sklovitá.
Přilijte bílé víno a vařte, dokud se víno neodpaří. Poté v 500ml vody rozmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový.
Postupně do rýžové směsi přidávejte zeleninový bujón po naběračkách, vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přidáte další. Míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18 až 20 minut).
Do zcela uvařené rýže vmíchejte citronovou kůru a šťávu, zamíchejte a nechte vstřebat.
Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo, míchejte, dokud se nerozpustí, rizoto tak bude ještě krémovější.
Dle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželí.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář