Citronové rizoto na rychlé pánvi

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborné krémové rizoto je jako stvořené pro lehkou večeři, po které vám nebude těžko.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 200 g rýže Arborio
  • 2 citron (kůra i šťáva)
  • 500 ml vody
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu

Příprava

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do zlatova.

Přidejte rýži Arborio a krátce opékejte, dokud není sklovitá.

Přilijte bílé víno a vařte, dokud se víno neodpaří. Poté v 500ml vody rozmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový.

Postupně do rýžové směsi přidávejte zeleninový bujón po naběračkách, vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přidáte další. Míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18 až 20 minut).

Do zcela uvařené rýže vmíchejte citronovou kůru a šťávu, zamíchejte a nechte vstřebat.
Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo, míchejte, dokud se nerozpustí, rizoto tak bude ještě krémovější.

Dle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept