Cizrnová polévka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cizrnová polévka je sytá, krémová a plná chuti – ideální volba pro chladnější dny nebo jako vydatný oběd. Kombinace cizrny, jemného koření a smetany vytváří lahodnou a výživnou polévku, která zasytí a zároveň potěší svou jemnou strukturou.

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1× střední bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g cizrny
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 kelímky Knorr Bohatého zeleninového bujónu
  • voda
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • sůl
  • pepř

Příprava

Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v čisté vodě doměkka (cca 1 hodinu).

Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce slunečnicového oleje a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli. Smažíme na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).

Přidáme prolisovaný česnek, cizrnu a kmín, a restujeme asi 5 minut na středním až silnějším plameni.

Poté zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si připravili rozpuštěním dvou kelímků Bohatého bujónu v 1 000 ml vroucí vody. Vaříme přibližně 25 minut na mírném až středním plameni.

Přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.

Cizrnovou polévku rozmixujeme dohladka a podáváme s čerstvým pečivem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept