Příprava
Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v čisté vodě doměkka (cca 1 hodinu).
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce slunečnicového oleje a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli. Smažíme na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).
Přidáme prolisovaný česnek, cizrnu a kmín, a restujeme asi 5 minut na středním až silnějším plameni.
Poté zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si připravili rozpuštěním dvou kelímků Bohatého bujónu v 1 000 ml vroucí vody. Vaříme přibližně 25 minut na mírném až středním plameni.
Přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Cizrnovou polévku rozmixujeme dohladka a podáváme s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář