Cizrnovo-dýňové kari

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 4 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Vyzkoušejte recept, který obsahuje batáty, které jsou součástí seznamu 50 potravin budoucnosti.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 150 g dýně nebo červených sladkých brambor (F50F)
  • 3 červené papriky
  • 3-4 rajčata
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 plechovky cizrny (425 ml každá)
  • 1 lžíce Knorr kari
  • 150 ml vody
  • 150 g divoké rýže
  • Čerstvý koriandr (tip na servírování)
  • Smetana (tip na servírování)

Příprava

Oloupejte cibuli a nakrájejte na jemno, omyjte dýni nebo sladké brambory, vyjměte semínka z papriky, omyjte rajčata a vše nakrájejte na malé kousky.

Orestujte cibulku, dýni nebo sladké brambory a papriku na rozpáleném oleji.

Přidejte osušenou cizrnu a Knorr indické koření a restujte po dobu asi dvou minut. Přidejte rajčata a vodu a pod pokličkou duste na mírném ohni 10 minut.

Promíchejte. Připravte si divokou rýži v neosolené vodě dle návodu na obalu rýže.

Servírujte posypané čerstvě nasekaným koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept