Čočka na kyselo s volským okem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika, která skvěle chutná s vejcem na trvdo, volským okem, uzeným a hlavně s kyselou okurkou. Čočka na kyselo je skvělý oběd, ale i večeře – obsahuje spoustu bílkovin a málo sacharidů, a tak se hodí na večer.

Ingredience

  • 250 g čočky
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 1 lžíce mouky
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • bobkový list, nové koření

Příprava

Čočku nejprve namočíme do vody cca na 2 hodiny. Poté vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme bobkový list a nové koření a vaříme do změknutí. Trvá to cca 20 minut.

Čočku slijeme a necháme stranou.

Na tuku opečeme cibulku nakrájenou na jemno. poté zasypeme moukou a necháme zpěnit jíšku.

Zalijeme cca 100-150 ml vývaru nebo vody a necháme pořádně provařit.

Přisypeme čočku a dochutíme octem, cukrem a solí dle chuti.

Podáváme s vejcem nebo s uzeným a s kyselou okurkou.

Tip na závěr : Čočku na kyselo podáváme s octem, aby si ji každý dokyselil dle sebe.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept