Čočka na kyselo

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

S vajíčkem (sázeným nebo naměkko) poslouží jako hlavní chod. Případně ji podávejte jako přílohu k masu.

Ingredience

  • 300 g čočky
  • 1 cibule
  • Olej
  • 1 lžíce mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Ocet
  • Cukr

Příprava

Čočku si dopředu namočíme, pak z ní slijeme vodu a uvaříme ji doměkka s dvěma bobkovými listy a třemi kuličkami nového koření. Čočka by neměla být rozvařená, ale al dente. Čočku slijeme.

Na oleji opečeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme lžíci mouky a zasmažíme. Přilijeme deci vody a provaříme.

Do pánve přihodíme čočku, osolíme, opepříme a přidáváme ocet dle chuti (po lžících). Pokud chcete, přidejte cukr.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept